TG ImmunoPharma kondigt goedkeuring van de FDA aan voor klinisch onderzoek naar TGI-6 bispecifiek antilichaam

Home TG ImmunoPharma kondigt goedkeuring van de FDA aan voor klinisch onderzoek naar TGI-6 bispecifiek antilichaam
Written by Doug Hampton
On

HEFEI, China, 19 juni 2023 /PRNewswire/ — TG ImmunoPharma Co., Ltd. (TGI), een toonaangevend biotechbedrijf dat focust op de ontwikkeling van nieuwe immuno-oncologische therapieën, is verheugd aan te kondigen dat de FDA goedkeuring heeft gegeven voor het klinische onderzoek naar TGI-6, zijn baanbrekend bispecifiek antilichaam. TGI-6 mikt tegelijkertijd op unieke tumor-geassocieerde antigenen (TAA) en CD3-moleculen, waardoor krachtige antitumorreacties mogelijk worden. Het antilichaam vertoont uitzonderlijke antitumoractiviteit, gunstige veiligheidsprofielen en opmerkelijke medicijnbaarheid.

De TAA van TGI-6 komen sterk tot uiting in verschillende solide tumoren, waaronder colorectale kanker, borstkanker, hepatocellulair carcinoom, maagkanker, eierstokkanker, pancreaskanker en meer. Dit maakt TGI-6 een veelbelovende kandidaat voor de behandeling van een brede reeks solide tumoren. In preklinische onderzoeken werd een uitstekend potentieel aangetoond, waarbij TGI-6 na één enkele toediening volledige tumorregressie induceert in diermodellen van colorectale kanker. Belangrijk is dat TGI-6 ontworpen is om een hoge cytotoxische activiteit te behouden en tegelijkertijd het risico op cytokine-afgiftesyndroom (CRS) te minimaliseren.

“We zijn heel blij met de goedkeuring van de FDA voor het klinische onderzoek naar TGI-6”, zegt professor Zhigang Tian, oprichter van TGI en lid van de Chinese Academy of Engineering en de Academia Europaea. “TGI-6 heeft superieure antitumoractiviteit en veiligheid aangetoond in preklinische onderzoeken. We hebben veel vertrouwen in het potentieel ervan als nieuwe therapie voor solide tumoren.”

Met deze belangrijke mijlpaal zoekt TGI actief naar wereldwijde partners om samen te werken aan de ontwikkeling, klinische onderzoeken en uiteindelijke commercialisering van TGI-6. Door samen te werken met farmaceutische en biotechnologische bedrijven wil TGI zijn expertise op het gebied van klinische ontwikkeling en markttoegang optimaal benutten, waardoor de beschikbaarheid van TGI-6 voor patiënten over de hele wereld wordt versneld.

TGI blijft standvastig in zijn missie om een revolutie door te voeren in de behandeling van kanker door middel van innovatieve immunotherapieën. Met goedkeuring door de FDA voor het klinische onderzoek naar TGI-6 staat het bedrijf klaar om de ontwikkeling van precieze therapieën voor solide tumoren te bevorderen. Geïnteresseerde partijen worden uitgenodigd om samenwerkingsmogelijkheden te onderzoeken en zich bij TGI aan te sluiten bij zijn streven naar het leveren van nieuwe behandelingsopties die de patiëntresultaten verbeteren.

Over TG ImmunoPharma Co., Ltd. (TGI)

TG ImmunoPharma Co., Ltd. (TGI) is een toonaangevend biotechbedrijf dat zich toelegt op de ontwikkeling van nieuwe immunotherapeutische geneesmiddelen. TGI focust op innovatie en onderzoek en maakt gebruik van de kracht van het immuunsysteem om kanker te bestrijden en de resultaten voor patiënten te verbeteren. De diverse pijplijn van het bedrijf omvat bispecifieke antilichamen, immuuncontrolepuntremmers, NK/T-celactivatoren en immunocytokines. TGI heeft met succes meer dan tien pijplijnproducten ontwikkeld, waarvan meer dan de helft preklinische onderzoeken heeft voltooid. Met name TGI-2, een anti-PVRIG therapeutisch antilichaam, is begonnen met fase 1-onderzoeken in de Verenigde Staten en nadert de voltooiing van de eerste patiëntdosering. TGI beoogt dat tegen het einde van volgend jaar drie innovatieve geneesmiddelen aan fase 1-onderzoeken zullen beginnen, waarmee het zijn toewijding aantoont om immunotherapie te bevorderen en onvervulde behoeften op het gebied van kankerbehandeling wereldwijd aan te pakken. Ga voor meer informatie over TGI en zijn pijplijn naar www.tgimmunopharma.com.

Voor meer informatie of vragen over samenwerking kunt u contact opnemen met:

Dr. SUN Haoyu,
Head of Operation, TG ImmunoPharma
[email protected]

SOURCE TG ImmunoPharma Co., Ltd.

Leave a Comment