Connect with us

News

Marlow Ingredients og Tempty Foods presenterer verdens første samarbeid for bruk av mykoproteinet til Marlow

Published

on

LEEDS, England, 23. mai 2023 /PRNewswire/ — Storbritannia-baserte Marlow Ingredients (den nyopprettede avdelingen av Marlow Foods), eier av det markedsledende Quorn®-varemerket, har inngått et banebrytende partnerskap med den innovative oppstartsbedriften i matbransjen, Tempty Foods, etablert hos Danmarks Tekniske Universitet..

Samarbeidet gjør at Tempty Foods, det første danske selskapet som skal lansere mykoprotein-baserte produkter, blir den første produsenten utenom Marlow Foods som bruker mykoproteinet til Marlow, superproteinet som allerede er brukt i flere enn 100 kjøttalternativer fra Quorn.

“Vi har signalisert vår intensjon om å gi andre, likesinnede produsenter mulighet til å bli med oss i å bruke mykoproteinet til Marlow når vi streber etter å gjøre det lettere for mennesker over hele verden å spise mer bærekraftig og å bidra til å takle klimaendringer,” sier Tom Lindley, leder for strategi og markedsføring i Marlow Ingredients.

“Vi er glade for at Tempty Foods er den første av det vi tror vil være mange mat- og drikkevareprodusenter som anerkjenner det enorme potensialet til mykoproteinet vårt og dets mange bærekraftige og ernæringsmessige fordeler.”

Martina Lokajova, administrerende direktør og medgründer av Tempty Foods, la til: “Å starte å bruke mykoproteinet til Marlow i produktene våre gir oss et bærekrafts- og konkurransemessig fortrinn. Det gir oss også mulighet til å fortsette å skape neste generasjons alternativer som fokuserer på nøkkelverdiene smak og ernæring, i stedet for å imitere kjøttet.”

Varemerket Tempty Foods er allerede lansert i Danmarks foodservice-sektor, noe som gjør det mulig for kokker å lage deilige, bærekraftige måltider. Samarbeidet med Marlow Ingredients skal hjelpe Tempty Foods med å sette fart på veksten og ekspandere inn i nye kanaler og markeder.

Samarbeidet mellom Marlow Ingredients og Tempty Foods kommer som følge av kunngjøringen i april i år om at mykoproteinet til Marlow ble gjort tilgjengelig for andre mat- og drikkeprodusenter gjennom den nylanserte avdelingen. Dette steget er en del av Marlow Foods misjon om å bli en netto positiv virksomhet innen 2030 og, i det året, levere 8 milliarder porsjoner mykoprotein – én for hver person på planeten.

Fakta om framtidens mat: Mykoprotein

Mykoproteinet til Marlow er naturlig høy i protein. Det inkluderer alle de ni essensielle aminosyrene, er lav i mettet fett og inneholder flere vitaminer og mineraler.

Marlow Ingredients: Finn ut mer om fordelene med mykoproteinet til Marlow Ingredients: www.marlowingredients.com.

1. Quorn’s Footprint Comparison Report (The Carbon Trust, 2022) er nå tilgjengelig på https://www.quorn.co.uk/assets/files/content/Carbon-Trust-Comparison-Report-2022.pdf.

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2079143/Marlow_Ingredients.jpg

SOURCE Marlow Ingredients

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending