Marlow Ingredients och Tempty Foods presenterar världens första samarbete vid användningen av Marlow mykoprotein

Home Marlow Ingredients och Tempty Foods presenterar världens första samarbete vid användningen av Marlow mykoprotein
Written by Doug Hampton
On

LEEDS, England, 23 maj, 2023 /PRNewswire/ — Brittiska Marlow Ingredients (den nybildade divisionen av Marlow Foods), som äger det marknadsledande varumärket Quorn®, har inlett ett banbrytande partnerskap med den innovativa livsmedelsstartupen Tempty Foods – ett företag som startades på Danmarks tekniska universitet.

Partnerskapet innebär att Tempty Foods, som är det första danska företaget att lansera mykoproteinbaserade produkter, även blir den första producenten förutom Marlow Foods att använda Marlow mykoprotein, vilket är ett superprotein som redan används i mer än 100 olika köttalternativ från varumärket Quorn.

“Vi har signalerat vår avsikt att ge andra likasinnade producenter möjlighet att ansluta sig till oss och använda Marlow mykoprotein då vår vision är att göra det lättare för människor över hela världen att äta mer hållbart och bidra till att bekämpa klimatförändringarna,” säger Marlow Ingredients Tom Lindley, Strategi- och marknadsföringschef på Marlow Ingredients.

“Vi är glada över att Tempty Foods är den första livsmedelstillverkaren som ansluter sig till oss, och vi tror att många andra kommer att följa deras initiativ i takt med att de inser den enorma potentialen hos vårt mykoprotein och alla dess hållbara och näringsmässiga fördelar.”

Martina Lokajova, VD och medgrundare av Tempty Foods, tillade: “Införandet av Marlow mykoprotein i våra produkter kommer att ge oss en hållbar och konkurrenskraftig fördel. Det ger oss också möjlighet att fortsätta skapa nästa generations alternativ där fokuset ligger på nyckelvärderingarna smak och näring, snarare än att imitera kött.”

Varumärket Tempty Foods har redan lanserats i den danska livsmedelssektorn, vilket gör det möjligt för kockar att skapa utsökta och hållbara måltider. Samarbetet med Marlow Ingredients kommer att hjälpa Tempty Foods att accelerera tillväxten och expandera till nya kanaler och marknader.

Samarbetet mellan Marlow Ingredients och Tempty Foods följer efter tillkännagivande i april i år om att Marlow mykoprotein skulle göras tillgängligt för andra livsmedelstillverkare via den nystartade divisionen. Övergången är en del av Marlow Foods uppdrag att bli ett nettopositivt företag 2030 och under det året tillhandahålla 8 miljarder portioner av mykoprotein – en för varje person på jorden.

Fakta om framtidens livsmedel: Mykoprotein

Marlow mykoprotein har ett naturligt högt proteininnehåll.  Det innehåller alla nio viktiga aminosyror, har låg halt av mättat fett och innehåller flera olika vitaminer och mineraler.

Marlow Ingredients: Få mer information om Marlow Ingredients mykoprotein: www.marlowingredients.com.

1. Quorns jämförande rapport om fotavtryck (The Carbon Trust, 2022) finns nu tillgänglig på https://www.quorn.co.uk/assets/files/content/Carbon-Trust-Comparison-Report-2022.pdf.

Bild – https://mma.prnewswire.com/media/2079143/Marlow_Ingredients.jpg

SOURCE Marlow Ingredients

Leave a Comment