A.Menarini Diagnostics oznamuje spustenie platformy PRIME MDx

Home A.Menarini Diagnostics oznamuje spustenie platformy PRIME MDx
Written by Doug Hampton
On

FLORENCIA, Taliansko, 23. mája 2023 /PRNewswire/ — Spoločnosť A.Menarini Diagnostics S.r.l. s potešením oznamuje komerčné spustenie svojej platformy PRIME MDx: plne automatizovanej platformy molekulárnej diagnostiky od vzoriek k výsledkom, ktorá obsahuje všetko v jednom, na spracovanie rôznych testovacích portfólií prostredníctvom PCR v reálnom čase.

Pandémia Covid-19 výrazne pretvorila trh molekulárnej diagnostiky a posunula ju smerom k bezproblémovej automatizácii, jednoduchému použitiu, rýchlemu času dodania a spoľahlivosti testov. Napriek významnému pokroku v tejto oblasti sa niekoľko testovacích aplikácií stále spolieha na laboratórne testy a techniky náročné na prácu, kvôli ktorým je implementácia rozsiahlych riešení automatizovanej diagnostiky nevyhovujúca. 

V reakcii na tieto potreby a dynamiku trhu sa spoločnosť A.Menarini Diagnostics postavila tejto výzve a koordinovala vývoj úplne nového riešenia v rekordnom čase, pričom sa spoliehala na zručnosti svojho oddelenia výskumu a vývoja s talianskymi a medzinárodnými partnermi. 

Platforma PRIME MDx umožňuje používateľom spracovávať celý rad typov vzoriek vďaka dômyselnému prijímaniu vopred naplnených platničiek spolu s univerzálnym extrakčným roztokom, vďaka čomu je možné vykonať až 5 rôznych testov na vzorku s maximálnou kapacitou 240 vzoriek za deň. 

Softvér s podporou umelej inteligencie zaisťuje bezchybnú skúsenosť zákazníka, od plynulého vkladania vzoriek až po interpretáciu výsledkov. 

Systém bude uvedený na trh s dvoma panelmi testov, jeden na vírusové infekcie horných dýchacích ciest a druhý na vírusové infekcie po transplantáciách v širokom spektre vzorkových matríc. Na dokončenie ponuky sa v súčasnosti vyvíjajú ďalšie testovacie panely.

Sme hrdí na to, že môžeme uviesť na trh toto inovatívne komplexné riešenie molekulárnej diagnostiky, ktoré nám umožní riešiť potreby stredne až vysoko výkonných laboratórií na medzinárodnej úrovni a posilní pozíciu spoločnosti A.Menarini diagnostics v molekulárnom priestore,” poznamenal Fabio Piazzalunga, generálny riaditeľ a globálny vedúci divízie diagnostiky v skupine Menarini Group.

Po letmom predstavení na veľtrhu Medlab Middle East v Dubaji a v Európskej spoločnosti klinickej mikrobiológie a infekčných chorôb v Kodani bude systém PRIME MDx oficiálne predstavený na kongrese WorldLab EuroMedLab v Ríme v dňoch 21. až 25. mája.

A.Menarini Diagnostics, the Human Touch of Technology:
Viac ako 45 rokov sa spoločnosť venuje pomoci zdravotníckym pracovníkom pri stanovovaní bezpečných a udržateľných diagnóz, čím zlepšuje kvalitu života ľudí na celom svete.

Spoločnosť A.Menarini Diagnostics je súčasťou farmaceutickej skupiny Menarini, založenej v roku 1886. V súčasnosti pôsobí v 140 krajinách po celom svete, s viac ako 17 000 zamestnancami a obratom za rok 2022 vo výške 4,155 miliardy EUR.

Viac informácií nájdete na stránkach: www.menarinidiagnostics.com a na LinkedIn.

Logo: https://mma.prnewswire.com/media/1936226/Menarini_Diagnostics_Logo.jpg

SOURCE Menarini Industrie Farmaceutiche Riunite

Leave a Comment